Start >> Przepisy >> Śniadania >> Kasza jaglana - wersja najszybsza
  • Po co istniejemy? Co proponujemy?

    Zdrowe i wygodne rozwiązania Sztuki Odżywiania
    - w pracy i w domu

  • Skorzystaj z zebranej wiedzy, zamów konsultacje żywieniowe, dołącz do społeczności Sztuki Odżywiania na Facebooku.

  • Celem Sztuki Odżywiania

    jest prowadzenie edukacji w zakresie zrównoważonego odżywiania

Newsletter

Kasza jaglana - wersja najszybsza

Przepisy - Śniadania
  • do 3 szklanek wrzątku wsypać 1 szklankę kaszy jaglanej

Nie mieszać, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut - do wchłonięcia wody. Podawać z odrobiną masła, miodu, cynamonu. Można posypać prażonymi orzechami (włoskimi, laskowymi, nerkowca), pestkami (dyni, słonecznika), płatkami migdałowymi.

Wersja niesłodka: do kaszy jaglanej dodać oliwę z oliwek, pomidory, cebulę, szczypior, zioła (oregano, tymianek czy majeranek) - chwilę pogotować. Dobrze pasuje też jajko na miękko.

Kasza jaglana jest cenna z 2 powodów:

  • jest zasadotwórcza
  • usuwa wilgoć z organizmu
 


Kup ebooka

Kasza jaglana - 99 przepisów

Tylko 46 zł w duecie!

Ebook o śniadaniach

Sprawdź bestsellery Złotych Myśli

 

Zostaliśmy nagrodzeni
w plebiscycie
KNOW HEALTH 2011