Debata "Zdrowe odżywianie - czy jest możliwe?"
Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowe? Dlaczego żywność ekologiczna jest droższa od „zwykłej”? Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne? O tych i innych zagadnieniach będą dyskutować uczestnicy debaty „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe?” organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu 26 września w Warszawie.
Podczas debaty z cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie, organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w Warszawie 26 września br. w godzinach 15-17 w klubie Śródmiejska przy ulicy Marszałkowskiej 66, zaproszeni goście będą dyskutować na wspomniane tematy. Wśród panelistów będą m.in.: Prof. Krzysztof Krygier z SGGW, Kamil Sakałus – Kamilgotuje.pl, Marta Skrzydłowska ze Sztuki Odżywiania, a debatę poprowadzi Agnieszka Wądołowska, redaktorka Gazeta.pl.
Zagadnienia do dyskusji:
- Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowsze?
- Dlaczego zdrowa, ekologiczna żywność jest droższa od „zwykłej”?
- Jaka jest odpowiedzialność mediów w promowaniu nawyków żywieniowych?
- Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne?
- Przedstawiciel/ka firmy Unilever *
- Przedstawiciel/ka Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi *
- Prof. Krzysztof Krygier, SGGW
- Marta Skrzydłowska, Sztuka Odżywiania
- Kamil Sakałus, Kamilgotuje.pl
Moderatorka: Agnieszka Wądołowska, Gazeta.pl. Patronem medialnym debaty jest magazyn Organic.
Termin: 26 września 2012 r., godz. 15-17
Udział w debacie jest bezpłatny. Zapisy na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Miejsce: klub Śródmiejska, ul. Marszałkowska 66/róg Wilczej, Warszawa