Zostań mistrzem przyprawiania! Nabór na kurs internetowy

Internetowy kurs przyprawiania ze Sztuką OdżywianiaCo to za kurs?

KURS PRZYPRAWIANIA - online, czyli przez internet. W 3 wersjach.

 

Sam opis przypraw nie jest dla mnie sednem tego kursu, to każdy może znaleźć w internecie. Istotne jest JAK SKOMPONOWAĆ POTRAWĘ - co do czego pasuje, jak zrównoważyć smak, jak wydobyć więcej aromatu; zioła, sól, przyprawy i nośniki smaku - niby detale, ale to właśnie one się liczą.

"Moim zamysłem jest, by po kursie każdy umiał stworzyć zrównoważoną potrawę, gdzie bazą może być cokolwiek - słodki ziemniak, kasza jaglana, ryż, mięso czy ryba;  żeby za pomocą ziół, przypraw i nośników smaku każdy był w stanie stworzyć dzieło.

Przykładowo: zazwyczaj gotuję ryż z czarnym kardamonem, korą cynamonu i ghee. Wariantem tej potrawy może być wzbogacenie jej o słupki marchewki, fasolkę szparagową i pieczarki. Całość pycha!"

Kasia Rudnicka

 

Dla kogo?

●   Dla osób, które chcą gotować dla siebie, swojej rodziny, przyjaciół i innych bliskich osób. Może to być również dobra okazja do zwiększenia kompetencji zawodowych dla kucharzy i pomocników kucharza.

 

Po co?

  Żeby nauczyć się właściwie wykorzystywać przyprawy i zioła z korzyścią dla zdrowia i smaku

●   Żeby nauczyć się jak inaczej stosować przyprawy i zioła już znane, poznać nowe i dowiedzieć się jakie są ich zdrowotne moce

●   Żeby gotować w pełni wartościowe posiłki

●   Żeby w świadomy sposób poprawiać strawność posiłków

●   Żeby - w końcu - smaczniej gotować, lepiej trawić i po prostu zdrowiej żyć.

 

Czego konkretnie się dowiesz i nauczysz?

●   Jak dobierać zioła i przyprawy stosując metodę Pięciu Smaków

●   Jak wydobyć głębię smaku z dań

●   Jak zmniejszyć ilość stosowanej soli na rzecz ziół i przypraw (bez szkody dla smaku, a nawet dla jego polepszenia)

●   Jak łączyć przyprawy i zioła, żeby było zarówno smacznie, jak i zdrowo

●   Jak ugotować zupę bez stosowania kostki rosołowej i przypraw typu wegeta

●   Jakie są sprawdzone zestawy przypraw, by nie używać gotowych mieszanek sklepowych.

 

Co otrzymujesz:

●   cenne materiały szkoleniowe na temat ziół, soli i przypraw

●   gotowy do wydruku (i stosowania) plakat oparty na metodzie Pięciu Smaków

●   praktyczne porady

●   zadania domowe - ćwiczenia ułatwiające wcielanie wiedzy w życie

●   motywujące maile

●   dostęp do grupy treningowej na Facebooku

●   możliwość indywidualnych konsultacji ze specjalistą (wersja Optimum i Premium)

●   zaświadczenie o uczestnictwie w kursie (wersja Dobry Start i Optimum)

●   certyfikat uczestnictwa w kursie (wersja Premium).

 

W czym jeszcze pomoże kurs?

Przyprawy są bardzo ważnym elementem w kuchni, tylko trzeba je umiejętnie wykorzystać.

Brak Ci tej umiejętności? Po takim kursie Twoja kuchnia będzie bogatsza, a Ty zwiększysz swoją pewność w dobrym przyprawianiu.

 

Dlaczego kurs online?

W ciągu ostatnich kilku lat przeprowadziłam wiele kursów i szkoleń z praktycznym gotowaniem w programie: warsztaty kulinarne, szkolenia w zawodzie kucharz (i pomocnik kucharza), jak również kursy z organizacji cateringu. Przeszkoliłam ponad 300 osób, ale chętnych jest coraz więcej. Dużo osób zgłaszało chęć udziału w kursach i szkoleniach, ale ciągle coś staje na przeszkodzie:

●   czas

●   miejsce

●   cena

●   przypadki losowe.

Chciałabym podzielić się swoją wiedzą, umiejętnościami i doświadczeniem pomimo tych przeszkód. Stąd pomysł na kurs internetowy, gdzie możesz uczyć się we własnym tempie i w wybranej przez siebie porze. Również dzięki intenetowi cena kursu może być przystępna (odpadają koszty wynajęcia sali, dojazdu, drukowania itd., itp.).

 

Co jest potrzebne, by wziąć udział w kursie?

●   komputer

●   dostęp do internetu

●   drukarka (lub dostęp do drukowania)

●   własna kuchnia i produkty spożywcze

●   1-3 godziny tygodniowo na teorię + czas na trening kulinarny.

 

Dostępne wersje:

Dobry Start w przyprawianiu

PROGRAM DOBRY START

miesięczna intensywna pigułka dla osób, które chcą poznać podstawy dobrego przyprawiania i rozszerzyć zestaw używanych przypraw, ziół, soli i nośników smaku do 20. Cena podstawowa to 79 zł. Więcej informacji w zestawieniu poniżej.

 

 

Optimum w przyprawianiuPROGRAM OPTIMUM

2-miesięczny kurs dla osób, które chcą zwiększyć ilość używanych przypraw, ziół, soli i nośników smaku do 40, a także posiąść umiejętność przyprawiania każdej potrawy bez odwoływania się do przepisu źródłowego (przyprawić “do smaku”). Cena podstawowa to 149 zł. Więcej informacji w zestawieniu poniżej.

 

 

Premium w przyprawianiuPROGRAM PREMIUM

4-miesięczny kurs przyprawiania wyższego stopnia dla osób, które chcą nie tylko używać wiele przypraw, ziół, soli i nośników smaku (ponad 80),  ale też umieć dostosować je do rodzaju potrawy, zwiększyć ich smak, aromat, strawność, jak również umiejętnie żonglować dodatkami, by wydobyć z potraw to co najlepsze. Cena podstawowa to 289 zł. Więcej informacji w zestawieniu poniżej.

 

 

 

Porównanie kursów

PROGRAM

DOBRY START

PROGRAM

OPTIMUM

PROGRAM

PREMIUM

Poziom podstawowy

Poziom  średniozaawansowany

Poziom zaawansowany

79 zł /za 1 miesiąc

newsletter 63.20 zł przy wpłacie do 20.01.2015

149 zł / za 2 miesiące

newsletter 119.20 zł przy wpłacie do 20.01.2015

289 zł / za 4 miesięce

newsletter 231.20 zł przy wpłacie do 20.01.2015

start: wtorek 27.01.2015

Kolejna edycja w marcu

start: wtorek 27.01.2015

start: wtorek 27.01.2015

stosowanie do 20 ziół i przypraw

stosowanie powyżej 40 ziół i przypraw

wyrafinowane smaki, wyższa szkoła jazdy, ponad 80 produktów

Miesiąc kulinarnych eksperymentów

Dwa miesiące treningu w przyprawianiu

Aż cztery miesiące szlifowania umiejętności przyprawiania

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila

Materiały informacyjne, ćwiczenia i prace domowe na emaila

Dostęp do tajnej grupy treningowej na Facebooku

Dostęp do tajnej grupy treningowej na Facebooku

Dostęp do tajnej grupy treningowej na Facebooku

 

Możliwość indywidualnych konsultacji ze specjalistą (limit: 3 konsultacje)

Możliwość indywidualnych konsultacji ze specjalistą (limit: 5 konsultacji)

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 1: Plakat/ściąga przyprawiania (pdf)

Bonus nr 2: Lista przypraw i ziół według smaków (pdf)

Bonus nr 2: Poszerzona lista przypraw i ziół według smaków (pdf)

Bonus nr 2: Poszerzona lista przypraw i ziół według smaków + wersja po angielsku (pdf)

 

Bonus nr 3: Co zamiast soli? (świetna ściąga, pdf)

Bonus nr 3: Właściwości lecznicze wybranych ziół i przypraw (pdf) oraz Co zamiast soli? (świetna ściąga, pdf)

Zaświadczenie o uczestnictwie w kursie

Zaświadczenie o uczestnictwie w kursie

Certyfikat uczestnictwa w kursie

Gwarancja*

Gwarancja*

Gwarancja*

 

Pytania i odpowiedzi

 

Co zrobić, żeby się zapisać na kurs?

Przyślij nam maila, podając imię i nazwisko uczetsnika/ków oraz nazwę wybranego kursu. Wklej również link do swojego profilu na Facebooku (łatwiej będzie zebrać grupę treningową). Opłać kurs na konto mBank Katarzyna Rudnicka 36 1140 2004 0000 3402 6007 8441 lub nakonto PayPal na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jeśli masz pytania, pisz również na ten adres mailowy.

 

Kiedy zaczyna się kurs?

Kursy startują we wtorek 27.01.2015. Kolejna edycja w marcu, jeśli chcesz wziać udział, zapisz się mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Kiedy należy płacić za kurs?

Wpłaty przyjmowane są do momentu rozpoczęcia kursu. Materiały informacyjne będą wysyłane po zaksięgowaniu wpłaty (nie wcześniej jednak niż 27.01.2015), więc sprawy formalne przyspieszy potwierdzenie wpłaty przysłane na wyżej podany adres mailowy.

 

Czy mogę dołączyć do kursu w trakcie jego trwania?

Tak, o ile nie minęło więcej niż 25% czasu całego kursu. Jednak, jeśli możesz, korzystaj z kursu od początku, więcej się nauczysz.

 

Czym jest *Gwarancja?

Zależy mi na zadowolonych klientach, jeżeli więc kurs po 3 blokach lekcyjnych nie spełni Twoich oczekiwań, zwrócę pieniądze (pomniejszone jedynie o opłaty bankowe, rozliczeniowe). Warunek: przysłanie wypełnionych wszystkich zadań domowych (zadanych do tej pory). Mam nadzieję, a nawet przekonanie, że wcielenie w życie porad z kursu przełoży się na kulinarne efekty. Kurs jest objęty gwarancją, więc jeżeli w Twoim przypadku to się nie wydarzy, zwracam honor i Twoją wpłatę.

 

Czy udział w grupie treningowej jest obowiązkowy?

Grupa na Facebooku będzie tajna, a jej zadaniem jest łączenie osób, które uczą się przyprawiać lub doskonalą tę umiejętność. Udział w grupie nie jest obowiązkowy, natomiast jest świetną okazją, by wymienić się przepisami, pomysłami co do przypraw, dzielić się inspirującymi pomysłami kulinarnymi lub po prostu życiowym doświadczeniem w zakresie konkretnych dań, przypraw czy sprzętu kuchennego. Będę moderować grupę, podsyłać ciekawe linki, przepisy i porady. Liczę również na to, że uczestnicy grupy będą sobie nawzajem pomagać, odpowiadać na posty, inspirować.

 

Czy to jest kurs przyprawiania według Pięciu Przemian?

Nie. Plakat/ściąga przyprawiania jest oparty na Pięciu Smakach, może być pomocny w Kuchni Pięciu Przemian, natomiast ta filozofia nie jest obowiązkowa, a opracowana przeze mnie metoda sprawdza się w życiu i jest o wiele prostsza w stosowaniu niż kuchnia 5P.

 

Jak można nauczyć się przyprawiać przez internet? Czy to jest w ogóle możliwe?

Program jest tak zbudowany, by wdrażać nowe zasady i smaki stopniowo. W każdej z 3 wersji jest zastosowana ta sama metoda Pięciu Smaków, której opanowanie jest łatwe, natomiast w zależności od osobistych umiejętności i preferencji smakowych każdy uczestnik będzie tę umiejętność doskonalił we własnym domu, na własnych ulubionych potrawach i w swoim tempie. Wersja Dobry Start daje dobre podstawy, po jej zakończeniu uczestnicy będą swobodnie używać 20 ziół, przypraw i nośników smaku. Wersja Optimum i Premium to rozwinięcie tematu, więcej produktów, jeszcze więcej przepisów i dobra okazja nie tylko do kulinarnych eksperymentów, ale też do rozpoczęcia przygody ze zdrowszym, a nadal smacznym odżywianiem.

Grupa treningowa na Facebooku da również okazję do wymiany doświadczeń.

Wersja Optimum i Premium przewiduje też kilka konsultacji indywidualnych, więc będziesz mieć możliwość rozwiania swoich wątpliwości kulinarnych.

 

Czy uczestnictwo w kursie pociąga dodatkowe koszty?

W wersji Dobry Start  potrzebny będzie zakup 20 ziół, przypraw i nośników smaku. Prawdopodobnie część z nich masz już w domu, reszta to niezbędna inwestycja. Nie będzie konieczności kupowania produktów konkretnych firm.

W wersji Optimum ilość produktów zwiększy się do 40, a więc prawdopodobnie czekają Cię małe zakupy.

W wersji Premium zapoznamy się z właściwościami 80 produktów, wdrażanie ich w życie jest stopniowe, rozłożone w czasie i opcjonalne. Nie ma obowiązku np. używania anyżu, czarnego kardamonu lub czarnuszki; kurs opiera się na wyborze - masz ochotę, próbujesz, serdecznie nienawidzisz - nikt Cię nie zmusza.

Oczywiście wszystkie zakupione produkty są do dyspozycji Twojej rodziny, więc to nie jest jednorazowy wydatek, a inwestycja w smak, zdrowie i bliskich.

 

Kto prowadzi kurs?

Pomysłodawczynią kursu przyprawiania jest Katarzyna Rudnicka - właścicielka serwisu www.SztukaOdzywiania.pl. Za treści merytoryczne, program i opiekę nad grupą treningową odpowiedzialne są: Katarzyna Rudnicka i Anna Ptak. Więcej o autorkach możesz przeczytać w artykule O nas.

 

PS. Pomóż nam rozpowszechnić informację o kursie - podaj dalej :) Prześlij linka osobom, które potencjalnie mogą być zainteresowane kursem.

 

Autor: Katarzyna Rudnicka

Warto przeczytać

Zawsze piszemy jasno, prosto i zrozumiale. Tworzymy artykuły DLA Was.