Start >> Przepisy >> Desery >> Trufle z ugotowanej fasoli
  • Po co istniejemy? Co proponujemy?

    Zdrowe i wygodne rozwiązania Sztuki Odżywiania
    - w pracy i w domu

  • Skorzystaj z zebranej wiedzy, zamów konsultacje żywieniowe, dołącz do społeczności Sztuki Odżywiania na Facebooku.

  • Celem Sztuki Odżywiania

    jest prowadzenie edukacji w zakresie zrównoważonego odżywiania

Trufle z ugotowanej fasoli

Przepisy - Desery

Odważne połączenie czekolady z fasolą, ale jaki efekt. Pyszna, energetyczna i zdrowa słodycz (bogate źródło: białka, witamin z gr. B, A, C, magnezu, potasu, wapnia i fosforu) - zadowoli każdego maluszka.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej białej fasoli,
  • tabliczka gorzkiej czekolady,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • łyżka karobu  lub kakao,
  • garść posiekanych  migdałów lub orzechów.

Do dekoracji: zmielone migdały, orzechy, wiórki kokosowe, kakao

Sposób wykonania:
Jeszcze gorącą fasolę miksujemy, dodajemy pokrojoną czekoladę i pozostałe składniki. Z masy formujemy kuleczki i obtaczamy według upodobań.


 


Kup ebooka

Kasza jaglana - 99 przepisów

Tylko 46 zł w duecie!

Ebook o śniadaniach

Sprawdź bestsellery Złotych Myśli

 

Zostaliśmy nagrodzeni
w plebiscycie
KNOW HEALTH 2011