Babeczki marchewkowo-kokosowe

Składniki:

  • 2 szkl. marchewki startej na małych oczkach
  • 1 duże jabłko starte na grubych oczkach
  • 2 szkl. mąki orkiszowej razowej
  • ½ szkl. wiórek kokosowych
  • 1 łyżka cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • ½ szkl. oleju rzepakowego
  • ¾ szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • czekolada  gorzka – do dekoracji

Wykonanie:

Mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy, dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. W drugiej misce ubijamy jajka z olejem, dodajemy starte jabłko i marchewkę, mieszamy. Łączymy wszystkie składniki razem i mieszamy. Przekładamy masę do muffinek, pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku przez ok. 25- 30 minut. Dekorujemy czekolada.

 Smacznego