Sok z warzyw kiszony– megawitamina.

Ilość wystarcza na 10-dniową kurację

Zetrzeć na tarce:

  • 250 g marchwi
  • 250 g buraków
  • 250 g korzenia pietruszki
  • 250 g selera
  • drobno pokroić :
  • 250 g pora
  • 250 g białej kapusty

Zmiażdżyć 4 duże ząbki czosnku

 

Wszystko przełożyć do 5-litrowego naczynia (najlepiej szklanego, ewentualnie dużego garnka), dodać suchą skórkę chleba razowego, łyżkę cukru, łyżkę soli, uzupełnić wodą

Postawić na 3-4 dni w ciepłe miejsce. Wymieszać, odstawić na 4 godziny (aby cząstki warzyw opadły). Zlać sok do słoików i przechowywać w lodówce. Resztki warzyw przeznaczyć na kompost. Pić 1-2 szklanki dziennie.

Działanie:

  • uzupełnienie witamin
  • poprawa kondycji
  • wzmocnienie odporności
  • łagodne oczyszczenie organizmu
  • zwiększenie sił witalnych

Przeznaczony dla osób :

  • wycieńczonych, bez energii
  • cierpiących na choroby przewodu pokarmowego
  • z anemią
  • po operacjach
  • po naświetlaniu
  • po kuracji antybiotykowej